Vishengels en hun toepassingen

Een hengel is meestal een lange, duurzame flexibele hengel die meestal door vissers wordt gebruikt om vis te vangen op het water. In zijn meest eenvoudige vorm is een hengel een rechte stok of hengel die aan beide uiteinden is bevestigd aan een lijn die in een lus eindigt. De lengte van de hengel kan variëren van 2 tot 50 meter. Kunstaas of aas wordt meestal gespietst aan meerdere of één haken die aan de lijn zijn bevestigd om vis aan te trekken.

vishengel

De reelzitting wordt vaak gebruikt in combinatie met de hengeluiteinde om het hele systeem in evenwicht te houden. Met een reel seat geïnstalleerd, is de visser in staat om een meer gelijkmatige gewichtsverdeling met zijn hengel en de reel te hebben. Er zijn ook verschillende ontwerpen waarbij de reelzitting volledig kan worden verwijderd, zodat de kolf vrij blijft. Bij het vissen op grotere vissen zorgt het verwijderen van de kolf voor meer mobiliteit en flexibiliteit.

Een ander type hengel dat vaak wordt gebruikt is de jig of slip-casting hengel. Een jig is een apparaat dat wordt gebruikt om aasvis te imiteren en dat een visser op een doel of kunstaas moet werpen om de vis te lokken zodat hij erop slaat. Deze techniek wordt vaak gebruikt met spinners, kunstaas of kunstaas. Het werpen van een vlieg of spinning aas kan veel gemakkelijker zijn dan het proberen om daadwerkelijk een vis te trekken met een hengel en lijn. Ook kunnen deze visreels meestal grote hoeveelheden aas bevatten en zijn ze zeer betaalbaar.