Beginnen met sportvissen – Een beginnersgids

  • Home
  • Beginnen met sportvissen – Een beginnersgids
Beginnen met sportvissen - Een beginnersgids

Beginnen met sportvissen – Een beginnersgids

Als liefhebber van de natuur kan niets je zo opwinden en doen zweten als een echte jacht. Of je nu een avontuurlijke stedeling bent of een boerenkinkel, iedereen begrijpt het plezier dat gepaard gaat met deelname aan het grootste spel van de natuur. Maar niet iedereen kan het. Het vereist oefening, geduld en vooral veel lef als je het ons vraagt. Laat ons daarom om te beginnen enkele tips en inzichten doornemen om u vertrouwd te maken met de hengelsport op het meest elementaire niveau en daarbuiten.

De grote drie voor beginners

Als je begint, is het belangrijkste om te begrijpen dat sportvissen een zeer passieve activiteit is. De sleutel tot succes is geduld. Je hoeft niet te weten welke soorten er in het water zitten, maar je moet wel je verstand gebruiken. De meeste mensen maken de grove fout te denken dat wanneer ze hun lijn uit het water trekken, dat ze dan klaar zijn. Maar je stopt natuurlijk nooit, je laat de vis bijten. De meest voorkomende fouten zijn: – Het niet genoeg uitlaten van de lijn. Het is makkelijk om ongeduldig te worden, vooral als je al een tijdje op één plek zit. Maar heb geduld, de vis wacht op je. – Niet de juiste set-up gebruiken. Hengel, reel en lijn zijn het belangrijkste onderdeel van een visuitrusting. Pak de verkeerde set-up en je zult zeker vis verliezen.

Het vinden van de juiste uitrusting

Als je voor het eerst begint, moet je eerst een basisuitrusting kopen. Dit omvat een hengel en reel, wat lijn en een kleine tacklebox. Stop in de viskoffer enkele haken, een kleine dobber en een kleine snap trap. De snap trap kan worden gebruikt om kleine vissen zoals minnows en meervallen te vangen. Het volgende wat je moet doen is een water in de buurt van je huis vinden waar je kunt oefenen met vissen. Je kunt een kleine hengel kopen in een plaatselijke winkel of er zelf een maken met wat hout en een hengel. Je kunt ook een paar vrienden maken en vragen of je met hen mag vissen.

Vistechnieken

– Casting – Het uitgooien van je lijn in het water. – Weven – Een techniek om de hengel te vertragen zodat je naar een ander gebied kunt werpen. – Slepen – Een techniek waarbij je de lijn van een reel loslaat, in een poging een vis tot een aanbeet te verleiden. – Bait-casting – Dit is een techniek waarbij je een klein stukje aas zoals brood, kaas of een worm gebruikt om de vis te vangen. – Rod-casting – Hierbij laat je de bait-casting lijn uit met een klein gewicht aan het uiteinde, zodat je een kleinere rig kunt gebruiken om de vis te vangen. – Trout-farming – Dit is een techniek waarbij je een kleine vlieg gebruikt om een klein aantal forellen te vangen.

Wat moet je eerst vangen?

Als je een beginner bent en nog maar net bent begonnen met vissen, is ons advies om eerst je casting te oefenen. Werp je lijn uit in het water, laat de lijn een beetje uit en probeer dan een doel te raken zoals een stronk. Zodra u het ritme te pakken heeft, kunt u beginnen met het vissen op forel. Het volgende waar je over na wilt denken is welke soorten je wilt gaan vangen. De meest bekende en meest gevangen soort van allemaal is de forel. Forel is de oorspronkelijke vis en de oorspronkelijke vis om te vangen. Ze komen in veel verschillende soorten water voor en zijn extreem makkelijk te vangen.

Aas, kunstaas en lijntypes

Er is veel discussie over welk type aas je moet gebruiken bij het vissen. Dit hele debat duurt al jaren en er is niet eens één universele waarheid over wat het beste is. Wij raden je aan om je in te lezen over de verschillende soorten aas en wat het beste is voor het type water waarin je vist. Forellen kweken bijvoorbeeld kan in veel verschillende watertypes en is afhankelijk van wat er op dat moment in het water zit. Een type vislijn dat je mee wilt nemen als je begint is mono vislijn. Mono vislijn is uiterst goedkoop en gemakkelijk te gebruiken terwijl je aan het leren bent.

Club en vliegvissen

Als je het geld hebt, waarom maak je dan geen uitstapje naar het platteland en probeer je het vliegvissen uit? Het is een heel ander balspel dan het gebruik van aas. Bij vliegvissen gebruik je een vlieg als lokaas. Het is geen verrassing dat vliegvissen wordt gedaan door de meer ervaren vissers. Het mooie van vliegvissen is dat je veel verschillende soorten kunt vangen met verschillende soorten vliegen. Een ding dat duidelijk gemaakt moet worden als je begint met vliegvissen is dat het veel oefening vergt om iets te vangen met deze methode. Je moet ook een aantal basis vliegvistrucs kennen.

Conclusie

Voor je het weet ben je de trotse eigenaar van je eigen takeldoos, hengel en lijn. Je zult ook een aantal vissen uit je aquarium kunnen bewonderen. Sportvissen is een geweldige manier om wat quality time door te brengen met je vrienden en geliefden. Het is ook een geweldige hobby waarmee je naar verschillende delen van de wereld kunt reizen en andere culturen kunt ervaren. Je hoeft geen professional of wonderkind te zijn om van de vissport te genieten. Het is een geweldige manier om naar buiten te gaan en te genieten van de natuur terwijl je actief bezig bent. Nu je weet wat je moet weten, is het tijd om er op uit te trekken en een lijn uit te gooien!

loader