Alles wat je nodig hebt voor je eerste visvakantie

  • Home
  • Alles wat je nodig hebt voor je eerste visvakantie
Alles wat je nodig hebt voor je eerste visvakantie

Alles wat je nodig hebt voor je eerste visvakantie

Een visvakantie is voor sommigen een jaarlijks ritueel, maar het kan ook je allereerste visvakantie worden en dan moet je wel weten wat je allemaal mee moet nemen. Een goede voorbereiding is het halve werk. Dus hier een aantal tips voor een succesvolle vistrip.

Tassen

Goede tassen zijn onmisbaar tijdens je eerste visvakantie. Je reguliere bagage stop je niet bij je visspullen in, daar heb je een aparte tas voor nodig. Het is niet prettig als je kleding gaat ruiken naar je aas. Kies daarom voor een aparte koffer of tas voor je kleding. Voor je fishinggear is er in de markt genoeg te koop, tassen en koffers die speciaal ontwikkelt zijn voor een paar dagen langs de waterkant of in een bootje op het meer. In die tassen heb je aparte vakken voor al je benodigde visattributen, zoals voor je bak met verschillende aasjes, je visdraad, dobbers en haken. Sommigen hebben de grootte van een rugtas, anderen van een handtas en voor de kortere trips is de grootte van een heup tas voldoende. Het is belangrijk om je goed te laten informeren bij een speciaalzaak voor een tas kopen die aan je wensen voldoet

Kleding

Bij vakantie hoort kleding en bij vissen hoort warme kleding die je het liefst ook nog droog houdt. Vaak gaan mensen in de herfstperiode op visvakantie dus dat betekent dat het al wat kouder wordt en meer aan het regen is. Daarom is het handig als je een  warme waterdichte jas hebt, je zit namelijk wel een paar uur te vissen en je moet niet ziek worden. Een paar laarzen en lekkere dikke sokken komen ook altijd van pas. Neem ook echt niet te weinig mee. Je weet namelijk nooit wat er kan gebeuren, wat reservekleding is geen overbodige luxe.

Extra’s

Naast waar je je bagage in doet en je kleding zelf heb je natuurlijk nog veel meer nodig. Zoals veel reserve spullen maar ook andere attributen die niet kunnen ontbreken.

Stoel

Vissen is niet altijd een actieve sport, daarom is een goede stoel geen overbodige luxe. Ze zijn er in alle soorten en maten en je kan het zo gek maken als je zelf wilt. Heb je weinig ruimte dan kan je kiezen voor een krukje die makkelijk in  te klappen is. Heb je alle ruimte dan kan je ook kiezen voor een lekkere campingstoel waar je uren op kan toeven.

Visvergunning

Het is misschien een open deur maar zorg voor een visvergunning, dan riskeer je geen boete voor illegaal stropen. Een visvergunnig kost je maar een paar tientjes per jaar maar hiermee kan je in alle rust je hengeltje uitgooien. Daarbij krijg je ook informatie over wanneer je waarop mag vissen.

Schepnet

Niet elke vis trek je zomaar uit het water, daar heb je een degelijk schepnet voor nodig. Afhankelijk van waar je op gaat vissen kies je het formaat. Voor de snoeken en karpers heb je een stevig net van formaat nodig.

Reserve materialen

Het zou zonde zijn dat op je eerste dag je al iets kapot hebt waardoor je hele vakantie in de soep loopt. Neem daarom genoeg extra visdraad, aas, dobbertjes en hengelspullen mee. Beter mee verlegen, dan om verlegen.

loader