Sportvissen vanaf de boot in Zanzibar!

  • Home
  • Sportvissen vanaf de boot in Zanzibar!
Sportvissen vanaf de boot in Zanzibar!

Sportvissen vanaf de boot in Zanzibar!

In Nederland wordt er meestal gevist op snoek, baars, snoekbaars en karper. Daarnaast wordt er in de Nederlandse kustgebieden ook veel op zeebaars gevist. Aangezien Nederland zeer waterrijk is, trekt het ook veel toeristen aan die hier komen vissen. Wanneer je als Nederlander een beetje bent uitgekeken op de Nederlandse vissoorten, kan het een idee zijn om het eens in het buitenland te gaan proberen. Door het andere klimaat kom je in andere landen genoeg vissen tegen die je in Nederland nog nooit hebt gezien. Dat is waar we het in dit artikel over gaan hebben. Je ontdekt wat je moet weten voor het sportvissen vanaf de boot in Zanzibar.

Zanzibar

Zanzibar is een eiland in de Indische Oceaan. Het is gelegen aan de oostkant van Afrika. Het eiland met ongeveer 800.000 inwoners staat vooral bekend om de specerijen. Denk aan nootmuskaat, kaneel en kruidnagel. Daarnaast staat Zanzibar ook bekend om de visserij. Zo wordt er op en rondom het eiland veel gevist op zwaardvis, tonijn en goudmakreel. Dit wordt door de lokale mensen veelal gedaan ter verhandeling.

Sportvissen in Zanzibar

Waar de lokale mensen vooral beroepsmatig vissen, kun je als toerist ook geweldig sportvissen als hobby in Zanzibar. Vissen als de zwaardvis, tonijn en goudmakreel zijn we in Nederland niet gewend. Daarom is Zanzibar een ideale plek om nieuwe vissoorten te kunnen vangen als Nederlander. Dit zijn bovendien niet zomaar vissoorten. Wanneer je bijvoorbeeld een tonijn of zwaardvis haakt, komt er wel wat meer kracht bij kijken dan we in Nederland doorgaans gewend zijn. Dit is een unieke beleving die in Zanzibar mogelijk is.

Vissen met een gids

Wanneer je in Zanzibar gaat vissen, is het sterk aan te raden om op pad te gaan met een visgids. Een visgids is namelijk bekend met de wateren en de vissoorten in het gebied. Dit maakt je vistocht niet alleen een stuk veiliger, het zorgt er ook voor dat je meer kans hebt op mooie vangsten. Het kost wel wat geld, maar het levert vaak onvergetelijke ervaringen op.

Is een visum nodig?

Om Zanzibar binnen te komen, is een geldig visum vereist. Dit is een officiële toestemming om een land binnen te komen en er te verblijven. Vaak zijn hier kosten aan verbonden.

Tijd om te vissen!

Als fanatieke sportvisser is Zanzibar bij uitstek een land om geweldige ervaringen op te doen. De vissoorten die je daar kunt vangen zijn vaak zeer groot en sterk. Bovendien zijn ze ook zeer geschikt ter consumptie. Wanneer je besluit om te gaan, is het wel aan de raden om dat met een visgids te doen. Daarnaast moet je een visum hebben voor het land.

loader