Skiën in Flachau, het ultieme winterparadijs in Oostenrijk

  • Home
  • Skiën in Flachau, het ultieme winterparadijs in Oostenrijk
Skiën in Flachau, het ultieme winterparadijs in Oostenrijk

Skiën in Flachau, het ultieme winterparadijs in Oostenrijk

Flachau, gelegen in het hart van de Oostenrijkse Alpen, is een van de meest populaire skigebieden van Europa. Dit charmante dorp in de regio Salzburg staat bekend om zijn uitstekende skifaciliteiten, gevarieerde pistes en levendige après-ski scene. Of je nu een beginnende skiër bent of een ervaren wintersporter, Flachau heeft voor iedereen iets te bieden. In deze blog ontdek je waarom skiën in Flachau een onvergetelijke ervaring is en krijg je waardevolle tips om je wintersportvakantie optimaal te beleven.

Waarom kiezen voor Flachau?

Flachau maakt deel uit van de Ski Amadé, het grootste skigebied van Oostenrijk met meer dan 760 kilometer aan pistes. Dit betekent dat je toegang hebt tot een enorme variëteit aan afdalingen en skiroutes. Flachau zelf biedt 120 kilometer aan perfect geprepareerde pistes, geschikt voor skiërs van alle niveaus. Het dorp heeft een moderne liftinfrastructuur, waardoor wachttijden minimaal zijn en je optimaal van je skitijd kunt genieten.

Pistes en gebieden

Flachau biedt een gevarieerd skigebied met pistes voor elke skiër:

Star Jet 1, 2 en 3

De Star Jet liften zijn de belangrijkste liften van Flachau en bieden toegang tot een breed scala aan pistes. De blauwe en rode pistes zijn ideaal voor beginners en gevorderde skiërs die hun vaardigheden willen aanscherpen.

Achter Jet

De Achter Jet lift brengt je naar enkele van de beste pistes van het gebied, met lange, brede afdalingen die perfect zijn voor skiërs die van snelheid houden. Dit gebied is ook de thuisbasis van enkele uitdagende rode en zwarte pistes voor de meer ervaren skiërs.

Space Jet 1, 2 en 3

De Space Jet liften verbinden Flachau met de nabijgelegen skigebieden van Wagrain en St. Johann-Alpendorf, waardoor je toegang hebt tot nog meer pistes en skiroutes. Deze verbinding maakt het mogelijk om langere skitochten te maken en verschillende gebieden in één dag te verkennen.

Skischolen en lessen

Flachau biedt uitstekende skischolen met professionele instructeurs die lessen aanbieden voor alle leeftijden en niveaus. Of je nu voor het eerst op de ski’s staat of je techniek wilt verfijnen, de skischolen in Flachau helpen je om snel en veilig vooruitgang te boeken. Groepslessen zijn een geweldige manier om andere skiërs te ontmoeten, terwijl privélessen meer gepersonaliseerde aandacht bieden.

Skiën in Flachau biedt een ongeëvenaarde wintersportervaring met zijn gevarieerde pistes, moderne faciliteiten en levendige après-ski scene. Of je nu een beginner bent die zijn eerste bochten maakt of een ervaren skiër die op zoek is naar nieuwe uitdagingen, Flachau heeft het allemaal. Bereid je goed voor, volg onze tips en geniet van alles wat Flachau te bieden heeft. Veel plezier op de piste!

loader