De wrede realiteit in de hedendaagse visserij wereldweid

  • Home
  • De wrede realiteit in de hedendaagse visserij wereldweid
De wrede realiteit in de hedendaagse visserij wereldweid

De wrede realiteit in de hedendaagse visserij wereldweid

Vissen worden vreselijk behandeld tijdens het bepalen van hun geslacht en tijdens het vissen. Ze lijden enorme pijn en angst. Het wordt tijd dat hier verandering in komt.

Bodemtrawl, beugvisserij en andere destructieve methoden maken deel uit van het wilde visserijgedeelte van de industrie. Dit betekent dat de traditionele wildvisserij deel uitmaakt van de visserij, die het milieu op een wrede manier vernietigt. Aan de andere kant wordt aquacultuur – of kweekvis – ook als onderdeel van de industrie beschouwd.

Viskwekerijen kweken oceaan- en binnenvissen om te eten. Deze boerderijen zijn overvol en de vissen lijden onder fysieke en psychologische kwelling. Van vissen op boerderijen is bekend dat ze bacteriële infecties ontwikkelen die worden veroorzaakt door verhoogde ammoniak- en nitraatniveaus. Bovendien kunnen vissen op kwekerijen besmet raken met parasieten vanwege het hoge ammoniak- en nitraatgehalte in hun hokken.

Hoewel in het wild gevangen vissen enorme pijn lijden wanneer ze worden gedood, is de Amerikaanse Humane Slaughter Act niet op hen van toepassing. Ze worden door vissers uit hun natuurlijke habitat gerukt en op gruwelijke manieren gedood. Om dieren langdurig pijn te doen, worden ze vaak gedood met behulp van methoden die ze langzaam verstikken of gewelddadig knuppelen of harpoeneren tot de dood.

Animal Equality heeft sinds hun oprichting gewerkt aan het blootleggen van de wreedheid van de op dieren gebaseerde industrie wereldwijd.

2021

Tijdens een onderzoek in augustus 2019 hebben onze onderzoekers gedocumenteerd dat vissen regelmatig uit het water werden gehaald om langzaam te stikken en dat anderen werden onthoofd terwijl ze bij bewustzijn waren in Simmons Farm Raised Catfish Slaughterhouse. Het is een van de grootste door de USDA geïnspecteerde meervalslachthuizen in de VS. Bovendien zagen ze vissen die werden gedwongen om in strikte opsluiting op de boerderij te leven en ongewenste schildpadden en andere dieren die regelmatig in Simmons’ netten werden gevangen, op een transportband werden gezet om levend te worden vermalen.

Ons onderzoek van februari naar de Indiase visserijsector heeft de misdaden en misbruiken van de aquacultuursector in het land aangetoond. Het onthulde ook inefficiënt gebruik van hulpbronnen zoals water en land door de visserij-industrie. Onze onderzoekers hebben veel gevallen van wreedheid jegens vissen waargenomen tijdens het verkennen van viskwekerijen, broederijen en markten in Tamil Nadu, Andhra Pradesh, West-Bengalen en Telangana. De cyclus van pijn leek nooit te eindigen; onderzoekers zagen op verschillende locaties veel vissen op verschillende manieren lijden. Er zijn twee wrede praktijken met betrekking tot vissen die vermeld moeten worden. De eerste is het melken van vissen, wat een aanzienlijke hoeveelheid pijn veroorzaakt. Dit houdt in dat arbeiders de eieren van een vrouwelijke vis pijnlijk tussen hun handen knijpen. De tweede oefening omvat het langzaam en pijnlijk verstikken van gekweekte vissen door ze uit het water te trekken en op ijs te plaatsen.

In februari bracht The Times undercoverbeelden uit die door een onderzoeker waren gemaakt. Het was de eerste in zijn soort die werd vrijgelaten in het VK en toonde de wrede aard van hoe gekweekte zalm wordt gedood. De beelden zijn gemaakt in een slachthuis dat wordt geëxploiteerd door The Scottish Salmon Company voor grote Britse supermarkten en vele andere internationale retailers, waaronder in de VS. Uit het onderzoek bleek dat veel vissen werden gedood terwijl ze bij bewustzijn waren, wat aanzienlijke schendingen van het dierenwelzijn aan het licht bracht.

2020

We hebben een rechtszaak aangespannen tegen Champion Petfoods vanwege valse marketingclaims. Ze maakten reclame voor sommige visingrediënten in producten van het merk Acana met uitspraken als ‘gevangen door vissers die we kennen en vertrouwen’ en ‘uit Amerikaanse wateren’. Er waren echter aanwijzingen dat deze vissen werden gekweekt in viskwekerijen.

Champion Petfoods loste de rechtszaak op door hun in het wild gevangen claims te wijzigen. Ze kwamen ook overeen om werknemers extra dierenwelzijnseducatie te geven, gegeven door een adviseur. Bovendien kwamen ze overeen om op een transparantere manier vis in te kopen.

Animal Equality is lid geworden van de Aquatic Animal Alliance, of AAA, als kernlid. Dierengelijkheid is een non-profitorganisatie die pleit voor het welzijn van vissen en andere waterdieren. Sinds de oprichting heeft AAA zich gericht op het verbeteren van het leven van letterlijk biljoenen vissen en andere waterdieren. Ze hebben dit bereikt door overwegingen op het gebied van dierenwelzijn te implementeren in verschillende certificeringsprogramma’s voor zeevruchten.

2018

De beelden die we verzamelden tijdens het filmen van het bodemspoor in de Middellandse Zee, toonden de wreedheid van de trawlvisserij, of wanneer de zeebodem wordt geschraapt. Hieruit blijkt dat miljoenen vissen van de oceaanbodem worden gerukt, waarvan er vele levend werden bevroren of langzaam en pijnlijk werden gedood. Deze vissen werden ofwel in enorme hopen naar een boot gebracht of ter plaatse gestript.

loader