Vliegvissen in Nederland!

  • Home
  • Vliegvissen in Nederland!
Vliegvissen in Nederland!

Vliegvissen in Nederland!

Nederland is een geweldige plek om te vliegvissen.
Nederland is een uitstekende bestemming voor vliegvissers. Hoewel het land geen hoge bergen of snelstromende beekjes vol wilde forel heeft, biedt het veel unieke alternatieven.

Bij het jagen op snoek in de polders kun je het beste een streamer gebruiken terwijl je ze een rivier afjaagt. Vanwege het kleine formaat van de meeste sloten, is de werpafstand in elke hotspot bijna gegarandeerd. Ook kan het kiezen van een streamer met natuurlijke kleuren het meeste uit helder water halen; als alternatief zijn opvallende kleuren zoals geel, rood en oranje beter geschikt voor troebel water.

Vissen op karper is een optie in de polders – dat kan met een zweefvlieg. Bovendien kan op ruisvoorn en snoek worden gevist met zowel droge als natte vliegen met behulp van nimfen.

Vissen op kleine streamers en bellyboats op de rivierplassen in het Lower Rivers-gebied staat garant voor een vermakelijk spektakel.

Er zijn veel vismogelijkheden op de grote rivieren. Aanpasbare vissers kunnen met kleine lijnen op roofblei en winde rond de kribben vissen. Daarnaast kan iemand die een echte doorzetter is vliegvissen op zeebaars aan de kust. Door gebruik te maken van synthetische streamers die eruitzien als kleine aasvissen, hebben vissers de kans om zeeforel te vangen. Deze forellen patrouilleren langs de kusten van Nederland en de monding van de Nieuwe Waterweg. De laatste tijd zijn vissers deze streamers steeds vaker gaan gebruiken. Ze zijn 8 tot 10 cm lang.

Grote forellen komen veel voor in dit gebied. Onder de zeehaven van Rotterdam ligt het Oostvoornse Meer. Het is een oude inham die is afgedamd en waar nog steeds zout water in zit. Hierdoor kan forel goed gedijen in het meer; het gerucht gaat dat ze groter worden dan elke andere forel ter wereld. Dit komt door de vele garnalen die in het meer leven, die dienen als grote voedselvoorziening voor de forel. Het Oostvoornse Meer bevat een unieke mogelijkheid om op forel te vissen. Zelfs inwoners van Duitsland en België hebben geprofiteerd van de grote uitschieters van het meer waarop kan worden gevist in kajaks, bellyboats en door in het meer te waden.

Nederland heeft vliegvissen op alle soorten vis, zowel vers als gezouten. Onduidelijke vissen zoals bot die in het Oostvoornse Meer leven en zandloper kunnen worden gevangen met vliegvissen.

loader