De juiste visuitrusting

Wanneer je gaat vissen, zijn die kleine handige extra dingen zoals visuitrusting. Je haspels en hengel afstemmen op het juiste kunstaas, de juiste visstijl en weten welke lijnmaat en -type het beste werken, lijkt zo basaal, maar het is in feite gewoon gezond verstand en logica. Als je bijvoorbeeld op een klein meertje op zeebaars vist, hoef je geen hengel van $500 te kopen om zeebaars te kunnen vangen. Je hoeft alleen je visuitrusting aan te passen aan de visstijl en de situatie.

visuitrustingvisuitrusting

De juiste visuitrusting

Wanneer je gaat vissen, zijn die kleine handige extra dingetjes zoals visuitrusting. Het afstemmen van je molen en hengel op het juiste kunstaas, visstijl, en weten welke lijnmaat en type het beste werken lijkt zo basic, maar het is in feite basis gezond verstand en logica echt. Als je bijvoorbeeld op een klein meertje op zeebaars vist, hoef je geen hengel van $500 te kopen om zeebaars te kunnen vangen. Je hoeft je visuitrusting alleen maar aan te passen aan de visstijl en de situatie.

Bijv. als de hengel licht en gemakkelijk mee te nemen is, zijn grafieten hengels prima geschikt. Vist u op een rivier of in de diepzee met grote rotsen of wier, dan wilt u een zwaardere hengel met een grotere trekkracht en misschien zelfs een gewichtsinstelling. Je kunt ook beter kiezen voor een grafieten hengel dan voor een fiber hengel, want fiber heeft een veel kortere weg om op te halen, en het kan breken en breken op het slechtst mogelijke moment! Daarom kiezen veel vissers voor grafieten hengels, maar er zijn nog steeds vissers die de voorkeur geven aan het gevoel en de aanraking van fiber boven grafieten hengels, vooral bij grotere vissen.

Vissers, zowel vers als gebruikt, gebruiken al eeuwenlang alle verschillende soorten visgerei. Sommige vissers zweren bij de vliegenhengel uit één stuk, terwijl anderen zweren bij vliegvishengels, spinhengels, spincasting- en baitcasting-hengels, om maar een paar van de ontelbare soorten materiaal te noemen die vissers door de eeuwen heen hebben gebruikt. Er is niet één stijl van visuitrusting, het is een kwestie van de visser die hij het liefst ook bij zijn visuitrusting wil passen.