Vishengels - Wat zijn de Soorten Hengels?

hengel

Een hengel, vaak een vishengel genoemd, is een grote, sterke, gebogen stok die meestal door vissers wordt gebruikt om vis te vangen op het water. In zijn eenvoudigste vorm is een vishengel meestal een rechte stok of stok die aan het uiteinde van een lijn is bevestigd met haken aan het uiteinde. De lengte van de hengel kan variëren van 2 tot 50 voet, waarbij elk uiteinde overeenkomt met een specifieke grootte en gewicht voor het vangen van verschillende soorten vis. Kunstaas of aas wordt meestal gespietst aan meerdere of één haken die aan de hoofdlijn zijn bevestigd. Deze lijn is vaak verzwaard om de hengel te helpen de vis stevig vast te houden als deze zich in het water probeert te manoeuvreren.

Hengels worden gebruikt bij hengels om ze in en uit het water te bewegen. Molens kunnen zijn gemaakt van plastic, metaal of hout. Kunststof en metalen molens worden meestal gemaakt voor kleinere hengels. Houten molens zijn over het algemeen gemaakt voor langere hengels die worden gebruikt voor het vangen van massievere vissen zoals baars en tonijn. Deze hengels moeten meestal aan een boot worden bevestigd of aan een pier worden gehangen. Grotere reels kunnen ook met de hand worden rondgereden om ze gemakkelijker te kunnen verplaatsen.

Vezel- of grafiethengels zijn de lichtste beschikbare vishengels. Vaak aangeduid als plastic of glasvezel, deze hengels hebben de neiging om minder krachtig dan hun tegenhangers zijn, maar kan nog steeds beheren te haspel in grote vis. Deze hengels zijn sterk genoeg om een zwaarder stuk kunstaas of aas verder te werpen dan andere hengels. Helaas hebben ze ook een korter snelheidsbereik en zijn ze slecht te hanteren bij het werpen. De meeste grafiet hengels zijn ongeveer vier voet lang.