Hoe maak je onafhankelijke muziekcredits

records

De rijke geschiedenis van onafhankelijke platenlabels en artiesten is vastgelegd in de geschiedenis door het werk van een paar mannen die echt vorm hebben gegeven aan het geluid waar we vandaag de dag van genieten. Ontdek het gevarieerde en getalenteerde rooster van labels en artiesten die Atlantic Records thuis noemen, waaronder Big Beat Records, Canvasback Records, Fueled By Ramen, Maybach Music, en Roadrunner Records. Deze lijst van artiesten bevat legendes zoals Paul Simon, Flea van de Red Hot Chili Peppers, Kaleidoscope Singers, en Don Williams. Anderen zoals Amy Winehouse, Luther Vandross, en Ashanti zijn ook voormalige artiesten op het rooster.

Deze legendes hebben reputaties opgebouwd als muzikale vernieuwers en visionairs die hebben geholpen om een hele generatie muziekiconen te lanceren. Veel nieuwe artiesten hebben hun carrière te danken aan de steun en promotie-inspanningen van grote labels, wat blijkt uit het feit dat veel bands en artiesten die in de underground- of indiemuziekscene meedraaien, zijn beïnvloed door bekende acts en zangers. Enkele voorbeelden van dit radicaliserende fenomeen zijn de Beatles, de Rolling Stones, en Led Zeppelin. Veel onafhankelijke labels over de hele wereld hebben ingespeeld op dit nieuwe type muzikant en hebben een reputatie opgebouwd als een van de meest baanbrekende en opwindende nieuwe talenten in de industrie.

Zoals hierboven vermeld, kiezen veel artiesten en bands ervoor om alleen te tekenen bij major label labels. In de onafhankelijke muziekscene zijn echter labels van allerlei omvang actief, zoals blijkt uit de aanwezigheid van talrijke labels als Cipollino, Island Records en God Save The World. Daarnaast zijn er veel artiesten en bands die ervoor kiezen om onafhankelijk te tekenen, maar ervoor kiezen om te werken met een bedrijf of persoon die hen vertegenwoordigt als co-writer of producer. Wanneer je overweegt of een artiest of band al dan niet bij een label zou moeten tekenen, is het belangrijk te onthouden dat dit een zakelijke transactie is, niet louter een sociale activiteit. Wanneer je in de studio bent, zorg er dan voor dat je een goede vergoeding krijgt voor je tijd.