De beste uitrusting voor snoekvissen

Snoekvissen is een van de populairste vormen van visserij in Noord-Amerika. De beste uitrusting voor het vissen op snoek is meestal een middelzware tot zware spinhengel of werphengel met aas en molen. Snoeken worden vaak gevangen in een groot gebied en worden zeer snel groot. Ze houden ook van groter kunstaas en zwaarder aas. Al deze factoren samen zorgen ervoor dat vissers zwaar materiaal en groot kunstaas moeten gebruiken tijdens het vissen op noordelijke snoek in zware bedekking.

snoek

Een van de beste kunstaassoorten die je kunt gebruiken bij het vissen op snoek is de jerkbait. De jerkbait is in principe een zwemmend kunstaas dat de vorm heeft van een halve cirkel met een klein uiteinde. Hij is gebaseerd op een handbediende plug en wordt opgehaald met een hand-held retrieve systeem. Het werpen op een jerkbait geeft de visser veel controle over de actie van het kunstaas.

Een favoriet aas van veel vissers is een Minnow. Minnows zijn er in veel verschillende maten, kleuren en uitvoeringen. De beste snoekvistuig voor het vissen op Minnows bestaat uit een medium of heavy duty minnows met kunstaas en roofvis op het diepste gedeelte van het lichaam. Op het moment van vissen zullen de minnows het grootste deel van de dag diep onder de dekking blijven. Daarna dobberen ze naar beneden en worden aangetrokken door aas dat op de bodem van het meer of een ander waterlichaam is gelegd. Zoetwaterminnows zijn verkrijgbaar bij de meeste sportwinkels en zelfs bij sommige dierenwinkels.